Tarsolya Bori érmes Tatán!

Tatán rendezték meg a kadet és junior (U17, U20) párbajtőrözők soron következő Magyar Kupa versenyét.

Különböző célokkal érkeztünk a versenyre. Voltak, akiknek a tapasztalatszerzés volt a fő szempont és voltak, akik a fontos ranglista pontokért érkeztek az Olimpiai Edzőtábor létesítményeibe.

Kadet mezőnyben négy tapolcai állt pástra. A fiúknál Süketes Miklós és Tarsoly Csanád versenyeztek. Mindketten vívtak jó asszókat is és követtek el kisebb hibákat, ami egy-egy vereségbe került. Elég könyörtelen és drámai tud lenni ez a sportág. Pár másodperc alatt változhat meg úgy egy mérkőzés, hogy drasztikusan befolyásolja a végkimenetelt.

A lányoknál Cserép Dorina és Konczek Lina mérték össze tudásukat a többi versenyzővel. Lina sikeresen megőrizte legjobb 12-es tagságát a magyar ranglistán.

A juniorok mezőnyében is képviseletük klubunkat és városunkat. Süketes Miklós és Bicsérdi Csongor valamint Konczek Lina, Konkoly Evelin és Tarsoly Borbála szálltak harcba az értékes ranglista pontokért.

Tarsoly Borbálának elég világos volt a teljesítendő feladat. Ha bekerül a legjobb 8-ba, akkor van esélye a ranglista 13. helyéről előrébb lépni és beverekednie magát a legjobb 12-be, akik utazhatnak a külföldi világkupa versenyekre és képviseletik Magyarországot. Bori olyan izgalmas asszót vívott a nyolcas döntőbe jutásért, hogy 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt még az ellenfél vezetett két találattal. Bori először ledolgozta a hátrányt, majd a “hirtelen halálban” (egy perc, egy tus, kedvezményezett) a győztes találatot is bevitte. Ezzel annyi pontot szerzett, hogy feljött a ranglista 11. helyére és bebiztosította utazó helyét a németországi Laupheim városában megrendezendő junior világkupára november végén.

Pont pár héttel ezelőtt került szóba, hogy egyre közelebb vagyunk legjobb nyolcas döntőtől. Korábban több fordulóra, majd csak egy-egy tusra voltunk ettől a szinttől de szerencsére most sikerült elérni és ezzel jogot szerezni a nemzetközi szereplésre.
Gratulálunk Bori!
Hajrá Tapolca Vívóklub!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük